Kartupeļu kotletes ar siera pildījumu – sātīgs un apetīti rosinošs ēdiens, kas īpaši patiks tiem, kuri neēd gaļu.
Neraugoties uz ierastās sastāvdaļas trūkumu, šādu kotlešu garša nemaz necieš. Tās iznāk kraukšķīgas no ārpuses un ļoti mīkstas iekšpusē.
Sastāvdaļas:
Kartupeļi – 1 kg
Sviests – 15 g
Olas – 2
Sīpols – 1
Pētersīļi – saišķis
Mocarellas siers – 80 g
Čedaras siers – 6 šķēles
Sāls – 2 šķipsniņas;
Paprikas pulveris – 1 tējkarote
Melnie pipari – pēc garšas
Rīvmaizes – 100 g
Eļļa cepšanai
Lasi vēl: Kā no piena pagatavot mēslojumu istabas augiem un stādiem: instrukcija soli pa solim
Pagatavošanas metode:
Kartupeļus vāra līdz tie gatavi, atdzesē. Tad tos ievieto bļodā, pievieno sviestu un saberž. Pannā ar sviestu apcep sīki sagrieztus sīpolus.
Kartupeļu biezenim pievieno sāli, papriku un melnos piparus, ceptos sīpolus, smalki sagrieztus pētersīļus un uz lielās rīves sarīvētu sieru. Visas sastāvdaļas labi samaisa. No iegūtā biezeņa vispirms veido plācenīšus, iekšā liek čedara sieru, veido kotletes.
Atsevišķā bļodā saputo olas, bet citā bļodā ieber rīvmaizi. Katru kotleti iemērc olu maisījumā, apviļā rīvmaizē un cep pannā eļļā, līdz apbrūnē.